Höj nivån på native advertising och dominera digitalt

Framtiden i fajten om uppmärksamhet digitalt tillhör de företag som förstår att använda native advertsing på rätt sätt. Native har dragits med barnsjukdomar ett tag, men är nu redo att tas på största allvar. Framgångsfaktorn heter höjd nivå.

Native marketingDen verkliga utmaningen för native advertising är inte att göra den klassiska och obligatoriska balken märkt ”annons” så diskret som möjlig. Nej, det handlar om att höja nivån på innehållet. Framöver kommer det inte finnas plats för dåligt förklädda säljpitcher med enda syfte att skriva företagsnamnet så många gånger som möjligt. En framgångsrik native-annons har ett värde för alla parter – annonsören, plattformen och läsaren. Nyckeln är att engagera riktigt bra skribenter som skriver relevanta och kvalitativa berättelser. För att berättelsen ska nå sin fulla potential behövs även en livskraftig och långsiktig digital kommunikationsstrategi, förståelse för plattformen och kännedom om egna målgruppens digitala beteende. Blanda i lite framtidstro och mod och du är redo att dominera dina konkurrenter digitalt.

Samtidigt som allt fler annonsörer förstår vikten av att ha med native i sin kommunikationsstrategi pågår även en ständig utveckling hos plattformarna. De sponsrade inlägget i ditt Twitter- Linkedin- eller Facebookflöde blir allt bättre och mer relevanta. Annonserna i dina Googlesökningar blir allt mer intressanta. De allra största digitala kanalerna i Sverige kan numera visa upp flera goda native-exempel. Du minns säkert Telias samarbete med Aftonbladet, ”Det digitala livet”, där Telia stärkte sitt varumärke genom att presentera de senaste och bästa nyheterna inom digital utveckling. Aftonbladet kunde publicera kvalitativt innehåll på egna plattformen och alla läsare som är intresserade av digitala prylar och teknik fick relevanta nyheter på en plattform där de redan befann sig. En win-win-win-situation alltså. Inte helt vanligt.

Det spelar ingen roll om du riktar dig till polarresenärer, ginfantaster eller urologer. Oavsett hur smal din målgrupp verkar finns alltid digitala plattformar där de läser, lär, skriver och möts. Och det finns alltid plats för relevant innehåll anpassat för både plattform och din målgrupp.

Facebook
Twitter
LinkedIn