Hej igen Rebecka!

RebeckaLite äldre (14 månader), lite visare (7 högskolepoäng barnlitteraturvetenskap) och otaliga koppar kaffe senare, är hon nu tillbaka på kontoret efter föräldraledigheten med sonen Svante. En återkomst som hon själv beskriver som ”överraskande rolig”.

Vad menar du med det?
– Jo, jag menar att när man går där hemma så känns jobblivet avlägset. Blotta tanken på att man en dag ska lämna sin bebis och bubbla och gå ut i en värld där det ställs krav på att man ska kunna tänka och säga smarta saker är läskig. Det mest intellektuellt utmanande under förra året var alla existentiella samtal om liv och död jag hade med min fyraåring. Ja, och så fick jag ju för mig att läsa en liten kurs på universitetet också. Hur som helst. När jag slutligen kom tillbaka till jobbet så upptäckte jag ju att det inte var läskigt utan roligt!

Vilka fördelar finns det med att ta en paus ifrån jobbet, förutom det självklara – att man får gosa med en bebis?
– Ja, det där tänkte jag faktiskt på häromdagen, att det är rätt härligt att få en nystart på en arbetsplats man redan känner utan och innan. Jag har upplevt det som att jag kommit tillbaka med ett fräscht öga och lite nya infallsvinklar. Nu var detta min andra föräldraledighet och båda gångerna har det känts som att återvända till ett lite förändrat Relevans. Sedan är det rätt bra att leva som en ”vanlig konsument” under en längre tid också.

Vad menar du med det?
– Jag menar att i vanliga fall har jag reklamarbetarögat påkopplat hela tiden. Mitt öga letar budskap och kampanjer som hjärnan utvärderar – så gör ju inte människor utanför den här branschen. Så när man då kopplar bort det draget inser man vilka grejer som ändå nästlar sig in i ens medvetande.

Och vilka grejer är det?
– Ja, det kommer jag så klart inte på exakt nu. Men man ska baske mig inte underskatta värdet av att framkalla ett leende.

Vi har ju fått följa dina förehavanden på instagram. Hur går det med körkortet?
– No comments. Men om någon läsare vill erbjuda mig gratis kognitiv beteendeterapi, så är jag inte den som tackar nej. Oh nej.

Facebook
Twitter
LinkedIn