Hej hallå, Elin!

Elin PiraHon gick på internationell skola fram tills hon var tio och började lära sig skriftlig svenska först vid denna ålder. Född i Norge, har bott i Danmark och Finland men kommer från Göteborg. Högskoleutbildningen multimediadesign gav mersmak, så flyttlasset gick till Karlskrona för programmet Digital Media Creative på Hyper Island. Nu avslutas utbildningen med praktik här på Relevans med inriktning strategi/planning. Väldigt kul att ha dig här hos oss nere i Skåne, Elin!

Hur hamnade du i reklambranschen?
– Det var mycket fokus på reklam på Hyper Island och jag kände direkt att jag ville utforska det mer. Jag har varit inne på att jobba inhouse, men insåg ganska snabbt att byrålivet lockade. Det man gör blir mer publikt och med det följer även ett större ansvar, jag vill skapa kommunikation där man agerar förebild.

Elin har hunnit bekanta sig med många av våra kunder och har varit drivande i det strategiska arbetet för projekt om bl.a. ADHD och cystisk fibros. Följande frågor upptar en stor del av arbetsdagen: Vem ska vi prata med? Hur ska vi prata med dem? Vad ska vi säga? Hittar vi tillfredsställande svar på just dessa frågor så har vi kommit långt i vår strävan att göra skillnad med kommunikationen.

Vad tycker du kännetecknar bra kommunikation?
– Man stöter ständigt på nya insikter. Mycket framgångsrik marknadsföring i dag handlar om att varumärkesbyggandet kommer underifrån, från en engagerad målgrupp. Här finns oändliga möjligheter att skapa bra kommunikation.

När Elin inte sitter framför skärmen och knåpar på strategidokument och nya insikter så styr hon gärna sin kos mot havet och vågorna för en tur på surfbrädan. Även dans, jazzklubbsbesök, frågesport och att äta god mat – helst lagad av någon annan – tillhör skaran av favoriserade fritidsintressen.

Elin Pira Kriborg
Ålder: 26
Före Relevans: Jobbat i inredningsbutik, ett gäng serviceyrken
Favoritmedicin: Roliga GIF-animationer
Favoritreklam: Pucko ”Nothing but great taste”. Kan ses här.

Facebook
Twitter
LinkedIn