Ett nytt helhetskoncept kring gulsot

Picterus

Det är vanligt att spädbarn utvecklar gulsot och det är viktigt att upptäcka detta så tidigt som möjligt för att förhindra allvarliga komplikationer. Även om vårdpersonal undersöker nyfödda strax efter födseln, kan symtomen på gulsot uppträda senare, och även då kan det vara svårt att identifiera gulsot utan hjälp av avancerad teknologi. Det är här norska Picterus kommer in i bilden. De har tagit fram ett användarvänligt verktyg i form av en app som kan skanna efter gulsot med hjälp av mobilkameran och ett särskilt kalibreringskort.

För att sprida ordet har vi tillsammans med Picterus utvecklat ett helhetskoncept som syftar till att lyfta fram deras nya produkt och öka kunskapen om gulsot hos nyfödda, både för allmänheten och HCP. Resultatet av vårt gemensamma arbete syns framför allt på den nylanserade sajten picterus.com, vars innehåll och tonalitet skiljer sig beroende på målgrupp. Till exempel bedrivs försäljningen av kalibreringskort endast på HCP-sidan för att säkerställa att blivande föräldrar alltid konsulterar sin läkare eller barnmorska innan användning.

Vi kan varmt rekommendera ett besök på sajten, inte minst för att bli lite klokare på det här om gulsot hos nyfödda som faktiskt är vanligare än många tror. Och om vi får lov att skryta lite är sajten dessutom ganska snygg, vilket är en trevlig bonus.

Facebook
Twitter
LinkedIn