Den som söka skola finna ännu fler nyheter 2016

Det är till sökrutan som allt fler annonsörer styr. Det oumbärliga sökfältet väntas i år gå om televisionen som Sveriges största annonskanal, ingen är gladare än Google. Och just Google har många innovationer i kikaren 2016, här ett urval av 4:

AMPAccelerated mobile pages (AMP)
Google’s svar på Facebook’s instant articles. Det ska helt enkelt bli lättare att ta del av nyhetsartiklar när du googlar på det senaste inom ett visst ämne. Genom att skapa en bättre användarupplevelse när det gäller nyheter kan Google börja utmana de klassiska publicisterna, som visserligen gör sitt bästa för att ställa om till det digitala.

MER HTTPS
Google vill gynna dem som bygger hemsidor enligt https, de kommer att rankas högre i sökresultatet än sidor utan. Anledningen sägs vara att säkerheten förbättras, vissa menar att Google ytterligare kan stärka sin kontroll över hemsidor om fler byggs utifrån https.

Mindre annonslika annonser ska ge klick
Numera är det svårt att söka på något, i varje fall en produkt, utan att Google-annonser med den lilla gula rutan dyker upp. Men vissa köpta annonser ser något mer diskreta ut, vilket verkar gynna klickfrekvensen. Shoppingannonser får inga gula rutor, utan en liten grå text. Likadant är det annonser som kopplas till reserelaterade sökord.

Lokala sökningar blir helt betalda
40 % av alla sökningar som sker på Google är lokala sökningar, d.v.s. en person söker på t.ex. en tandläkare i sitt närområde. För dessa sökningar lanseras nu en annonslösning som tydligare kommer att rama in sökresultatet och ge en bättre användarupplevelse.  När du vill hitta någon lokal förmåga som kan rädda ditt nedspillda favoritplagg ska det gå snabbt att välja rätt.

Källa: Dagens Media

Facebook
Twitter
LinkedIn