Ken svVåra senaste rekryteringar har varit yngre förmågor, nu smakar vi av åldersmixen med en ordentlig dos rutin – den nya medlemmen i Relevansfamiljen är Ken Tinebo. En tungviktare inom läkemedelsvärlden med gedigen erfarenhet av marknadsföring och inköp av kommunikationstjänster. Efter både regionala och globala chefsroller på bland annat AstraZeneca och Danone Medical går Ken över till konsultsidan, som senior projektledare och rådgivare på Relevans.

Efter närmare 20 år i ledande positioner är Ken van att hantera kommunikations- och varumärkesfrågor – både operativt och strategiskt. Rollerna har också inneburit ansvar för försäljning, IT/IS, ekonomi, FOU, produktion och regulatoriska avdelningar.

Hur ser du på läkemedelsreklam?
Bra reklam handlar om att förmedla ett tydligt budskap på ett sätt som väcker känslor hos mottagaren. Oavsett om det gäller choklad, flygresor eller smalspektrumantibiotikum. Bortsett från regelverket så skiljer sig kommunikationen inom vår bransch inte nämnvärt från andra branscher. Att kommunicera med sin marknad på rätt sätt är lika viktigt för AstraZeneca som för BMW.

Sånt här gillar vi att höra, fortsätt!
Många underskattar också vikten av att vara konsekvent i sitt uttryck, att göra strukturerade uppföljningar och analyser av reklaminsatser. Med en gedigen analys i handen blir det lättare att staka ut vägen framåt. Vår största utmaning är att byta ut de slitna livskvalitet-stereotyperna och alla leende människor mot nya uttryck.

Vi hälsar Ken välkommen och ser fram emot att få tal del av erfarenheter och rövarhistorier från bland annat lanseringen av Iprenmannen, webshop-lösningar för OTC och Rx och hur Microsoft använder ett av Kens försäljningskoncept som best practice.

Namn: Ken Tinebo
Ålder: 51
Före Relevans: I urval. Managing Director Nordics på Danone Medical, Global Commercial Director på AstraZeneca i England, Country Manager för Danmark på Orion Pharma och International Product Group Manager på Pharmacia.
Favoritmedicin: Honung och ingefära. Blandas med hett vatten och dricks innan dagens första kopp kaffe.