Säg hej till Lina!

Lina CaiNu utökar vi ännu en gång vår styrka, i form av en som kan allt och lite till om webbens funktion och betydelse idag. För vår senaste förmåga är Sverige fortfarande nytt, eftersom hon flyttade från Shanghai till Helsingborg för bara drygt ett år sedan. Men i reklambranschen är hon däremot hemmastadd sedan länge. Välkommen, Lina Cai!

Att bosätta sig i ett nytt land är ingenting främmande för Lina, som förutom flytten från hemlandet till Sverige också har bott i Storbritannien under flera år. Där påbörjade hon sin karriär med att utbilda sig inom international business och marketing strategy, och bekantande sig med branschen genom praktik och arbete. Så småningom krattade hennes erfarenheter vägen för ett byråjobb hemma i Kina, där tjänsten som account manager på Ogilvy (en byrå med det blygsamma antalet 500 anställda!) väntade.
Yrkesrollen tyckte Lina var extra spännande eftersom hon alltid bevittnade två sidor av projekten, i det nära samarbetet med både byråns kreatörer och kunder. Under den här tiden ansvarade hon för marknadsföringen av världskända varumärken som bland annat American Express, Fanta och Duracell. Och hennes digitala kompetens kom väl till pass i arbetet med hotellkedjan InterContinental Hotels Group. Där stod kampanjer och kommunikation på webben på agendan och allt från hemsidor till appar utformades och blev verklighet.

Vad är roligast med att jobba på reklambyrå?
– Allt nära samarbete! När jag jobbade på Ogilvy blev mitt egentliga hem inte mer än en sovplats – jag bodde i princip på kontoret tillsammans med mina kollegor. Det är en lyx att ha ett socialt arbete där man varje dag träffar spännande, kreativa och idérika människor.

Vad gör du när du inte arbetar?
– Just nu studerar jag svenska, och på fritiden läser, ritar eller springer jag. Jag tycker särskilt mycket om att springa här i Helsingborg, i parkerna eller vid havet. Men, även på min lediga tid hamnar jag ofta framför datorskärmen – jag kan sitta i timmar och hämta inspiration från bildflöden på Pinterest eller Instagram.

Namn: Lina Cai
Ålder: 35
Favoritmedicin: Brustabletter med C-vitamin och örtte.
Det bästa med att bo i Sverige: Miljön och omgivningarna här, allt är så rent och välskött!

Facebook
Twitter
LinkedIn