Säg hej till Angela och Robin!

Angela och Robin

Nu har vi nöjet att presentera vårens stabila praktikantstyrka. De har slitit sig från skolbänkarna och tagit sig till centrala Helsingborg för att göra oss på Relevans-kontoret sällskap under några veckor. Men frågan är vad som döljer sig bakom den professionella fasaden? Vi passade på att ställa några snabba frågor nu när de hunnit bli lite varma i kläderna.  

Angela

Vad är det du pluggar, och varför?
– Jag läser New Media Design, ett internationellt program på Jönköping Universitet. Ända sen jag var liten har jag varit intresserad av att rita och designa grejer. Men jag ville inte gå in djupare på konstdelen och då kändes grafisk design som ett lämpligt alternativ. 

Spännande! Vad kan du jobba med efteråt?
– Det är ganska brett och utöver grafisk design läser vi också marknadsföring, projektledning och programmering. Dessutom blir det en hel del interaktionsdesign, som handlar om att lära sig förstå hur människan hanterar och uppfattar designen. När jag är klar kan jag bli allt från art director till webdesigner och programmerare.

 Varför sökte du dig till just Relevans?
– När jag kollade runt på hemsidan var framför allt det grafiska som lockade. Jag hittade gamla case som var sjukt snygga och tänkte då att det skulle vara kul att praktisera där. Jag visste inte att man kunde designa hälsa på det här sättet, så det var annorlunda.

 Vad vill du få ut av din tid hos oss?
– Det viktigaste är att få erfarenheten av att jobba på en riktig arbetsplats. Det är ju skillnad mellan grupparbetena i skolan och uppdragen ute i arbetslivet. Sen är det alltid kul att få tips och råd från professionella människor. Det är kanske det allra viktigaste.

Vad är det bästa med praktiken så här långt?
– Det har varit kul att träffa alla nya människor. Som person är jag lite blyg och det kan ta lite tid för mig att komma ut ur mitt skal, men här har jag känt att alla har varit väldigt snälla och trevliga. Jag lär mig nya grejer hela tiden och får hjälp när jag behöver det. 

Kan du ge exempel på något nytt som du har lärt dig?
– Någonting som jag inte riktigt visste var att man har så många uppdrag samtidigt. I skolan håller man på med ett eller kanske två arbeten i taget, men kommer man ut i arbetslivet så märker man att flera saker förekommer parallellt.

Men om vi passar på att höja blicken lite grann. Hur ser framtidsplanerna ut?
– Till hösten har jag ett år kvar av min utbildning och då ska jag förmodligen åka till Belgien för en utbytestermin. Jag och min kompis har hittat en skola där det finns ett program som verkar kul. Dessutom ligger det nära Sverige, så det är alltid lätt att komma tillbaka. 

Namn: Angela Ye
Ålder: 20 (och ett halvt)
Favoritmedicin: Strepsils med jordgubbssmak kan jag äta som godis.
Digitala favoriter: Youtube och Adobe Illustrator. Sen har jag en hatkärlek till After Effects eftersom det kraschar ibland.
Oanad talang: Jag kan komma ihåg småsaker som fraser och citat i flera år.
Favoritkaraktär från valfri film: Kalle Anka är en klassiker. Jag älskar hur han låter. Det är så jag tänker mig att en anka faktiskt skulle låta om den kunde prata.

Robin

Vad är det du pluggar, och varför?
– Jag pluggar strategisk kommunikation vid Lunds universitet. Man kan säga att det blev resultatet efter många års trial-and-error. Men nu vet jag att jag hör hemma i kommunikationsbranschen. Det var PR-kurserna som fick mig på fall.

Spännande! Vad kan du jobba med efteråt?
– Oj, bra fråga. Valmöjligheterna är många, men i grund och botten blir man ändå någon slags kommunikationsstrateg. Vad man än väljer i slutändan så ska man nog trivas med att se på saker och ting med strategiska glasögon.

Varför sökte du dig till just Relevans?
– De har en cool nisch som står ut i mängden och det gillar jag. Sen har jag alltid varit intresserad av hälsa i största allmänhet. Jag har till och med ett års sjuksköterskestudier i bagaget som kan bevisa det.

Vad vill du få ut av din tid hos oss?
– Framför allt vill jag bli en vassare skribent eftersom jag ser mig själv jobba med text i framtiden. Då tror jag att man kan komma långt på att omge sig bland inspirerande och kreativa människor. Sen vill jag bli bättre på att hantera flera olika projekt samtidigt och lära mig att prioritera deadlines.

Vad är det bästa med praktiken så här långt?
– Att jag har blivit välkomnad med öppna armar och att jag inte förväntas kunna allt som praktikant. Det här gänget vet vad de sysslar med, så jag vet att jag är i goda händer. Frukostfrallorna och torsdagsgodiset gör ju sitt också såklart.

Kan du ge exempel på något nytt som du har lärt dig?
– Absolut! Tydligen ska jag ha en ”Sveriges Radio”-stämma som lämpar sig rätt bra för voice-overs. Det hade jag ingen aning om. En alternativ karriär kanske? Om inte annat så känns det skönt att veta att alla dumheter som jag råkar säga framöver åtminstone kommer att sägas med en radioröst.

Men om vi passar på att höja blicken lite grann. Hur ser framtidsplanerna ut?
– Till att börja med ska jag bara gå klart resten av mitt program. Efter det tänkte jag försöka landa i ett trevligt jobb. Men vad som händer däremellan får vi se. Jag vill vara öppen för det mesta.

Namn: Robin Holmberg
Ålder: 27
Favoritmedicin: Alvedon! Jag älskar det nästan lika mycket som jag hatar huvudvärk.
Digitala favoriter: Vad vore livet utan Spotify?
Oanad talang: Jag kan faktiskt skriva perfekt skrivstil när jag anstränger mig. Notera dock att skrivstil inte nödvändigtvis är detsamma som handstil.
Favoritkaraktär från valfri film: Gandalf från Sagan om ringen-trilogin. Tänk vilken pondus han har ändå. Och vilket skägg!

Facebook
Twitter
LinkedIn