Så skapar du ett nätverk kring ditt företag på LinkedIn

Linkedin

För att ditt företag ska lyckas på LinkedIn krävs det lite mer än att bara sätta upp ett konto. Särskilt om du vill skapa ett nätverk och nå ut till rätt personer. Här får du fyra strategiska tips som kan stärka ditt företags profil:  

 1. Bestäm syftet
  Vad är företagets syfte med att vara på LinkedIn? Sidan behöver passa in i strategin för hur ni kommunicerar med kunder i sociala medier och anpassas därefter. Var ska ni göra vad och med vilken intensitet?
  Det primära syftet med nätverket på LinkedIn bör vara att öppna dörrar: här kan ni hitta nya kontakter och fördjupa befintliga relationer – men mer ingående diskussioner görs bättre på andra plattformar än just LinkedIn.
 2. Var personlig
  En automatiserad kontaktförfrågan uppfattas som opersonlig och tråkig. Att anpassa din förfrågan är det bästa sättet att sticka ut från mängden och undvika att nekas av potentiellt nya kontakter.
 3. Utbilda istället för att sälja
  Kontinuerliga statusuppdateringar är viktiga för att synas och märkas. Fokusera på innehåll som kan hjälpa, inspirera och utbilda ditt nätverk och de målgrupper du och ditt företag vill nå. Enligt oss är det ett alldeles för vanligt misstag att LinkedIn-användare pratar för mycket om sina egna produkter och tjänster. Dela istället med dig av din kunskap – tips, inspiration, idéer och intressanta fakta väcker ofta uppmärksamhet.
 4. Engagera medarbetarna
  Engagemang kan ske på många sätt. En väg är att få medarbetare till att bidra med sin kunskap genom att skicka artiklar eller skriva sammanfattningar för publicering. En annan är att de använder sina egna kanaler för att dela vad företaget gör på LinkedIn.

Lycka till – så ses vi kanske på LinkedIn? 

Facebook
Twitter
LinkedIn