På resan från labbet till apotekshyllan

Gedea biotech

På Relevans samarbetar vi med såväl etablerade storföretag som innovativa startup-bolag. Gedea Biotech är ett av bolagen i den tidigare nämnda life science-inkubatorn SmiLe, vars nya behandling mot vaginala infektioner är ett projekt som ligger oss varmt om hjärtat. I skrivande stund utvecklas den första behandlingen som förväntas motverka både svamp i underlivet och bakteriell vaginos i Gedeas labb. Dessutom är den helt fri från antibiotika. Hurra, säger vi!

Två infektioner som kliar, smärtar och svider
En vaginal infektion kan orsakas av svamp eller bakterier – eller både och. Infektionerna leder till likartade symtom som kan göra besvären svåra att skilja på. Till och med den som drabbas ofta kan ha svårt att skilja en bakteriell vaginos från en svampinfektion och vice versa. Det har resulterat i att hela 67 % av all behandling mot svamp i underlivet är felaktig idag. Gedeas dubbelverkande behandling är därför intressant ur många aspekter.

På Relevans har vi haft nöjet att följa med på Gedeas resa och hjälpt till med förberedelserna inför kommande produktlansering. Här på byrån följer vi utvecklingen från en kommunikativ vinkel som gått från en identitetsbyggande workshop, via en uppdaterad hemsida och landat i ett nytt produktnamn. Idag heter behandlingen pHyph, ett namn som anspelar på både pH-värde och de elaka hyfer som orsakar en svampinfektion.

Vill du läsa mer om Gedea och bättra på dina kunskaper om vaginala infektioner? Spana in den nya hemsidan här!

Facebook
Twitter
LinkedIn