Lev ut konstnärsdrömmen med AI

Lev ut konstnärsdrömmen med AI

Med ett enkelt knapptryck förvandlar Midjourneys AI enkla textkommandon till visuella mästerverk. Allt du behöver göra är att skriva in några väl valda nyckelord och klicka på enter. Inom loppet av några sekunder genereras därefter fyra unika bildförslag baserade på dina önskemål. Otroligt nog är att det faktiskt lika smidigt som det låter.

Midjourney har nyligen släppt en beta-version av sin bildgenerator till allmänheten. Allt du behöver göra för att nyttja tjänsten är att skaffa ett konto på Discord. Väl inne på Discord knappar du bara in en kort beskrivning av den sortens bild du önskar att framställa och voilà. Hela processen är dessutom både kostnadsfri och användarvänlig. Notera dock att nyckelorden spelar en avgörande roll för bildernas framställning.

Bilden till den här artikeln skapades med hjälp av följande nyckelord: future city, sunlight, realistic, 4k, rim light. Den är helt unik och skapades först i samband med vår beställning. Men tro oss när vi säger att det finns ännu häftigare bilder som andra användare har tagit fram. Spana gärna in det gemensamma bildgalleriet på Midjourneys hemsida.

Må hända att bildgeneratorn ännu har en bit kvar till perfektion, men frågan är hur långt ifrån vi befinner oss egentligen. Vi har trots allt full förståelse för om det är med viss skräckblandad förtjusning man följer den artificiella intelligensens utveckling när den ständigt tänjer på gränserna mellan verklighet och fiktion. Ibland får man se till att nypa sig själv i armen.

Enligt egen utsago är Midjourney ett oberoende forskningslabb med målsättningen att utforska nya tankesätt och utvidga den mänskliga fantasiförmågan. Verksamheten är självfinansierad och drivs för tillfället av 11 heltidsanställda. Den som styr skutan heter David Holz, framgångsrik tech-entreprenör och tidigare NASA-forskare, och vid hans sida finns ett flertal välmeriterade proffs från branschen. Med andra ord finns det gott om innovationspotential i det här gänget.

Men nu är det hög tid att släppa fram din inre konstnär. Vad väntar du på? Gå in på https://www.midjourney.com/home och skapa digitala konstverk!

Facebook
Twitter
LinkedIn