Ett nytt inslag i vårt nyhetsbrev!

Fråga en syrra!

Sitter du där med ett konstigt utslag, en krånglande mage, eller en fotvårta som vägrar försvinna? Fråga en syrra, vi har nämligen två här på byrån som älskar medicinska kluringar. Mejla din hälsorelaterade fråga till berth@relevans.net eller sophia@relevans.net 

Glöm inte att skriva ”Fråga en syrra” i ämnesraden.


Fråga: Hej! Hur sjuk måste man vara för att avstå träningen?

/Hoppassnuvigräcker_81

Syster Berth (medicin och infektion)

Hej Hoppassnuvigräcker_81!
Om vi utgår ifrån att du endast lider av infektionssymtom så anser jag att du vid ont i hals och kropp samt feber, ska undvika att träna. Du ska förmodligen inte ens arbeta. Gå hem och lägg dig!

Har du däremot bara lite ont i halsen men är feberfri så utgår jag ifrån att du känner din kropp så pass väl så att du kan bedöma om det är träningsläge. I mitt eget fall anser jag att träningen de facto kan snabba på förbättringen så länge jag inte kör slut på mig själv.

Summa summarum: är du på jobbet så kan du nästan alltid träna [insert friskrivningsklausul då vi inte har träffats och en fullständigt korrekt medicinsk bedömning således är omöjlig]. Ligger du nerbäddad i en säng: träna inte. Vill du bara inte träna – träna ändå!

Syster Sophia (psyk)

Kära Hoppassnuvigräcker_81
Jag tycker att det låter som om du kanske inte vill träna. Ur ett psykologiskt perspektiv skulle jag därför rekommendera dig att gå en rask promenad istället. På så vis får du både motion, frisk luft och frid i själen.

Facebook
Twitter
LinkedIn