Åsa är på plats

Åsa Nordlöf

Mammaledig nummer två är nu även tillbaka på Relevans. Hon är starkare än tidigare (man bygger muskelmassa när man ska åla ner två barn i vinteroveraller), har fler gråa hårstrån i manen och ett färgsprakande instagramkonto i rockärmen. Vi säger Hej Åsa @hejmitthem!

Hur är det att inte längre vara mammaledig?
– Det är helt magiskt att dricka en kopp kaffe i lugn och ro utan att samtidigt torka bort filmjölk på väggen samtidigt som man konstaterar att en blöja behöver bytas. Arbetsuniformen har bytts ut från mjukisbyxan och jag försöker få in snitsen på det här med smink som jag inte använt särskilt mycket under det senaste året.

Hur känns det att vara tvåbarnsmor?
– Så mycket kärlek, familjen är komplett. Allt har varit så naturligt, det känns som att lillebror har varit en del av vår familj för alltid. Visst har det varit komplext att hinna med sömn, amning, dagislämningar, BVC-möten, frukost, mellanmål, lunch, disk, dammsugning, bebisbad, punktmarkering av vildbatting och att dessutom ge ordentligt med uppmärksamhet till storasyster. Men man får leva i nuet och prioritera det viktigaste för stunden.

Vad har hänt sedan sist?
– Jag har klyschigt nog fokuserat stort på att njuta. Umgås, leka och pussa på barnen. Jag har även fått svart bälte i lekplatslek, mammafikning och barnvagnsrally. Det nya är att handla mat på nätet. Generellt innebär näthandeln en stor fara för en mammaledigs tunna plånbok. Annars har jag boat mycket. Vi har byggt ut vårt lilla tegelhus för att få plats med familjen, vilket genererat en del nya rum att inreda och dekorera. Detta har väckt en stor inredningskärlek i mig. Och som professionell hobbyfotograf har jag valt att föreviga utvecklingen genom att starta ett nytt inredningskonto på instagram. Det är superkul. Folk skriver så fina saker som ger en motivation att pynta loss.

Facebook
Twitter
LinkedIn