Cernitol Novum

Cernitol Novum

Cernitol Novum

Uppdrag
Cernitol Novum från AB Cernelle är det bäst dokumenterade receptfria läkemedlet för godartad prostataförstoring, något som drabbar ungefär hälften av alla män över 50 år. Tyvärr är det väldigt många av dessa män som inte känner till att läkemedlet finns. Det blev vårt uppdrag att öka kännedomen.

Lösning
Konceptet ”När prostatan styr och ställer” utgår från det jobbiga att leva med en förstorad prostata. Den tvingar dig till toan på natten och begränsar din vardag när du hela tiden måste oroa dig för akut kissnödighet. Annonsen visar den dagliga kampen med en prostata som är förstorad. En mans sömn avbryts (kanske för femte gången den natten) och han tvingas motvilligt lämna sin varma säng för att kissa. Vi vill visa på det absurda i att låta sig styras av sin prostata, och att det kan vara enklare än man tror att bli vän med prostatan igen.

Platsanpassade annonser
Annonser som hänger på toaletterna på Lindab arena, Rögle BK:s hemmaarena, och på Olympia i Helsingborg, HIF:s hemmaarena. Annonser som sitter på toaletter på flera av de största travbanorna i Sverige.

Hemsida och Facebook
cernitol.se finns det man behöver veta om prostatan, godartade prostatabesvär och Cernitol Novum. Här finns även ett självtest som gör det lättare att lista ut om besvären beror på en godartad förstorad prostata. Vi har även tagit fram en Facebook-sida. Här finns tips, råd och sånt som gör det lättare att bli vän med sin prostata.