Nu har vår copywriter Rebecka gått och blivit på smällen (igen). Detta innebär att vi söker en trevlig, alert och duktig vikarie från och med månadsskiftet juli/augusti och i ett år framåt. Intresserad? Skicka brev och cv till berth@relevans.net å det snaraste!
IMADet är inte utan viss stolthet vi meddelar att vi nu har ytterligare två IMA-utbildade medarbetare på Relevans. Det är våra produktionsledare Åsa och Karin som gått och blivit experter på läkemedelsreklamens alla do's and dont's. Vi som stannade hemma kunde dock följa kollegornas framfart på Instagram via hashtaggen "karinochåsahjärtarima", och konstatera att vi också, mycket väl, kan tänka oss att släcka vår kunskapstörst i Sigtuna.
Man lär så länge man lever och vår senaste lärdom är nog att man aldrig kan ha för många limkuddar när man hänger upp en utställning. Med det sagt så finns "Läkemedelsreklam. På gott och ont." fortfarande till beskådan nere på Medicon Village i Lund. Utställningen bygger på den spännande boken med samma namn där vi får följa klassiska varumärken som Samarin, naturläkemedlet som rensade bort kroppens trötthetsgifter, Salubrin som på sin tid rekommenderades för invärtes bruk och Carnegie starkporter som i drygt 30 år bara kunde fås på recept på apoteket. Samt mycket annat. Högt och lågt.

Boken finns att köpa här >>

Utställningen pågår våren ut eller så länge limkuddarna vill och orkar.
Ken I senaste Pharma Industry fanns en annons för nya värktabletten Mentiens Direct! Annonsen lovade ganska mycket för mycket. Skulle den varit äkta hade den orsakat regelbrottsbingo hos IGM...

Varför går vi så här, undrar du. Jo, många av dem som läser Pharma Industry är människor som vi vill presentera Relevans för. Istället för att göra en vanlig annons där vi hade berättat hur bra vi är, att vi kan regelverket, är kreativa utöver det vanliga och så vidare gör vi något helt annat. Genom att annonsera ett läkemedel (eller "läkemedel") där läkemedelsannonser inte förekommer, men där alla som läser på ett eller annat sätt är i branschen skapar vi uppmärksamhet och får mottagaren att handla. Handlingen i det här fallet var att klicka in på mentiens.se och läsa mer. De allra flesta som läser och klickar in på hemsidan förstår med all säkerhet att det är något lurigt med tabletten och anar ugglor i mossen. Och på mentiens.se möts man av det här.
Ken svVåra senaste rekryteringar har varit yngre förmågor, nu smakar vi av åldersmixen med en ordentlig dos rutin – den nya medlemmen i Relevansfamiljen är Ken Tinebo. En tungviktare inom läkemedelsvärlden med gedigen erfarenhet av marknadsföring och inköp av kommunikationstjänster. Efter både regionala och globala chefsroller på bland annat AstraZeneca och Danone Medical går Ken över till konsultsidan, som senior projektledare och rådgivare på Relevans.

Efter närmare 20 år i ledande positioner är Ken van att hantera kommunikations- och varumärkesfrågor – både operativt och strategiskt. Rollerna har också inneburit ansvar för försäljning, IT/IS, ekonomi, FOU, produktion och regulatoriska avdelningar.

Hur ser du på läkemedelsreklam?
Bra reklam handlar om att förmedla ett tydligt budskap på ett sätt som väcker känslor hos mottagaren. Oavsett om det gäller choklad, flygresor eller smalspektrumantibiotikum. Bortsett från regelverket så skiljer sig kommunikationen inom vår bransch inte nämnvärt från andra branscher. Att kommunicera med sin marknad på rätt sätt är lika viktigt för AstraZeneca som för BMW.

Sånt här gillar vi att höra, fortsätt!
Många underskattar också vikten av att vara konsekvent i sitt uttryck, att göra strukturerade uppföljningar och analyser av reklaminsatser. Med en gedigen analys i handen blir det lättare att staka ut vägen framåt. Vår största utmaning är att byta ut de slitna livskvalitet-stereotyperna och alla leende människor mot nya uttryck.

Vi hälsar Ken välkommen och ser fram emot att få tal del av erfarenheter och rövarhistorier från bland annat lanseringen av Iprenmannen, webshop-lösningar för OTC och Rx och hur Microsoft använder ett av Kens försäljningskoncept som best practice.

Namn: Ken Tinebo
Ålder: 51
Före Relevans: I urval. Managing Director Nordics på Danone Medical, Global Commercial Director på AstraZeneca i England, Country Manager för Danmark på Orion Pharma och International Product Group Manager på Pharmacia.
Favoritmedicin: Honung och ingefära. Blandas med hett vatten och dricks innan dagens första kopp kaffe.
Ny kund?
Sophia André Klingspor
+46 (0)734 32 08 03
sophia@relevans.net

Berth Lindén
+46 (0)734 32 08 01
berth@relevans.net
Kontakt
info@relevans.net
+46 (0)42 400 48 80
Järnvägsgatan 11
Helsingborg
Nyhetsbrev
Användarvillkor >>